woensdag 15 februari 2012

Hoe bespaar je op cosmetica?

Hoihoi,

Ik vond deze tips ergens op het internet, en ik vond het wel leuk om ze met jullie te delen! 

Wil jij er verzorgd uit zien, maar geen bakken met geld uitgeven aan dure cosmetica? Met deze budgettips bespaar je op cosmetica!

Vaak denken we dat goede cosmetica veel geld moet kosten. Laat je niet verleiden door reclames van dure merken. Goedkopere varianten of eigengemaakte producten zijn net zo goed. Daarnaast zijn er ook trucjes om langer te doen met jouw beautyproducten. Met een paar kleine aanpassingen merk je al snel dat je flink wat geld kunt besparen!


Gezicht
Gebruik jij altijd reinigingsdoekjes om je make-up te verwijderen? Probeer eens een wattenschijfje met een 2-in-1 reinigingslotion en tonic. Hier doe je veel langer mee! Af en toe een gezichtsscrub of een masker is ook geen overbodige luxe. Deze kun je ook zelf maken! Hiervoor kun je veel verschillende voor vinden op blogs en internet.

Make-up
Op make-up kun je ook bezuinigen. Verf je wimpers of kies een keer voor een goedkope mascara. Het verschil zie je bijna niet en mascara's gaan slechts maar drie maanden mee. Gebruik je allermooiste lipstick alleen in het weekend of voor een feestje. Op die manier kun je zelfs een iets duurdere kopen omdat je er langer mee doet. Doordeweeks is een lippenbalsem of gloss voldoende. En koop een 3-in-1 pallet met oogschaduw, dat is goedkoper.

Lichaam
Douchen doe je elke dag, maar hier heb je geen dure douchegel voor nodig. Deze producten bevatten namelijk allemaal dezelfde basisingrediënten. Daarnaast komt het product te kort in aanraking met je huid om het echt te kunnen verzorgen. Eén keer per week een lichaamsscrub is ook een aanrader.

Ontharing
Gebruik jij altijd een scheermesje om je lichaam te ontharen? Probeer eens wat anders en ga voor harsen. Je haartjes blijven na een harsbeurt namelijk zo'n zes weken weg. Harsen kun je laten doen bij een beautysalon of je doet het zelf. Dát is uiteraard de goedkoopste optie. Wil je toch liever scheren? Bespaar dan op je budget door doucheschuim of olijfolie te gebruiken in plaats van scheergel.

Haar
Shampoos en conditioners hoeven ook niet duur te zijn. Laat je bij de kapper niet verleiden tot het kopen van peperdure producten. Dit is nergens voor nodig! Bij de drogist heb je een prima keus. Als je erg gevoelige hoofdhuid hebt, kun je eventueel voor producten kiezen die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten. Was je haar niet elke dag, maar om de twee dagen is voldoende. Gebruik daarvoor niet meer dan de omvang van een walnoot afhankelijk van de lengte van je haar. Conditioner breng je alleen in de puntjes aan.

Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad!

Fijne dag verder!

1 opmerking: