maandag 23 januari 2012

5 tips voor mooie handen en nagels!

Insmeren
Maak er een gewoonte van om je handen zo vaak mogelijk in te smeren! Vooral na het handen wassen, want door zeep drogen ze uit. Ook wanneer je buiten bent, is het verstandig om handcrème te smeren. Kies een verzachtende en voedende crème die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Tip: smeer ‘s avonds voor het slapengaan je handen in met een dikke laag handcrème en trek dunne katoenen handschoenen aan zodat de crème nog beter intrekt (dit kun je ook voor je voeten doen! Ga dan lekker slapen met dunne sokken aan.). Dan heb je de volgende dag zijdezachte handen.


Nagelriemen
Wist je dat je nagels vanuit je nagelriemen groeien? En dat een goede verzorging van de hiervan dus vereist is? Smeer een verzorgende olie op je nagelriemen en de huid er omheen. Er zijn ook speciale oliën voor de nagelriemen te krijgen. Duw voorzichtig met een bokkenpootje je nagelriemen een klein beetje terug. Waarom is dit nodig? Je nagelriemen kunnen uitdrogen door de zon, water en zeep. Hierdoor verharden ze en gaan je nagels minder snel groeien. En ook jij wil natuurlijk mooie lange nagels!

Nagellakgebruik

 Voordat je nagellak aanbrengt, kun je je nagels het beste eerst even bijvijlen. Want met een kleurtje trekken je nagels natuurlijk extra de aandacht! Let bij het vijlen op dat je in een richting vijlt en niet op en neer. Ga je voor een nieuw kleurtje? Verwijder de oude nagellak met een nagellakremover zonder aceton. Van aceton drogen je nagels uit en kunnen ze geel worden. Voordat je de nagellak weghaalt, smeer je een beetje handcrème over je handen en nagels tegen de uitdrogende werking van de remover.

Mooie glans
Glanzende nagels krijg je door minstens een keer in de twee weken je nagels in een kommetje met lauw water te doen met daarin een eetlepel olijfolie. De olijfolie zorgt voor een mooie glans op je nagels en maakt ze sterker. Ook je handen worden er zacht van. Als je last hebt van breekbare nagels kun je een voedingssupplement met vitamine B-complex nemen. Dit versterkt de nagels van binnenuit. Deze vitamine zit bijvoorbeeld in lever, eieren, pindakaas en melk. 


Kleur!
Met zachte en glanzende nagels ben je al een heel eind. Maar een kleurtje maakt het helemaal af. Dit seizoen zijn pastelkleuren en metallic tinten in trek. Rood en roze zijn ook altijd goed. Wil je geen kleurtje dan is een kleurloze topcoat aan te raden. Dit geeft glans en beschermt je nagels. Met het verzorgen van je handen hoef je geen uren bezig te zijn. Het belangrijkste is om de conditie van je handen optimaal te houden. Blijven smeren dus!


Bron: MSN Today

1 opmerking: